Nyhedsbrev

SikkerhedsBranchens nyhedsbrev, uge 32, 2016

 

Opsigtsvækkende brand
En større brand i en beboelsesejendom i det centrale Aarhus trak store veksler på det lokale beredskab, der måtte sende 65-70 mand for at få branden under kontrol. Branden startede i forbindelse med at der blev lagt tagpap på, og den tiltrak sig en del opmærksomhed pga. tyk røg og en højlydt eksplosion af en gasflaske i bygningen. Beboerne i ejendommen skal nu genhuses.
(flere medier, 8. og 9. august 2016)

 

Brande skaber utryghed
Seks påsatte brande i et område i Struer skaber utryghed blandt områdets beboere. Der har indtil videre kun været materielskader, men beboerne frygter for at mennesker vil komme til skade inden længe. Derfor har de bedt deres boligselskab om at installere tv-overvågning i området.
(tvmidtvest.dk, 4. og 9. august 2016)

Tricktyvene indtager stationer
Det er højsæson for tricktyverier, og i København er især Hovedbanegården og Nørreport Station plaget af tricktyve. Tyverierne går typisk ud over ældre, folk, der er alene og folk, der har travlt.
(tv2lorry.dk, 8. august 2016)

Grundig nabohjælp  
En kvinde fra Veksø overraskede en indbrudstyv, der pludselig stod i hendes hjem. Tyven stak af, men blev i området omkring huset. Kvinden skrev derfor til sine naboer via Facebook, og snart efter kom naboerne ud og holdt tyven i skak indtil politiet kom. Politiet glæder sig over naboernes indsats, men understreger at man ikke må gå for vidt i sin iver for at hjælpe.
(tv2.dk, 8. august 2016)

Alternativ overvågning
Tyve bliver ikke kun overvåget – de overvåger også. Det beretter flere lastbilchauffører, der oplever at være under nøje overvågning fra tyve. ”Tyvene holder øje med os. De stiller sig i hver ende af gaden og observerer vores biler, og de pakker, vi afleverer til forretningerne. De finder hurtigt ud af, hvordan pakkerne med for eksempel mobiltelefoner ser ud, og så slår de til i et svagt øjeblik, når chaufføren er uopmærksom,” fortæller Martin Pedersen, chauffør for DSV.
(fyens.dk, 8. august 2016)

Snuppet af vagten
En vagt opdagede to indbrudstyve ved en bygning i Odense og løb straks efter dem. Den ene løb han op, mens en politihund fik fat på den anden. De to anholdte gik efter it-udstyr, og politiet mistænker dem for flere lignende indbrud.
(fyens.dk, 7. august 2016)

Sprængning lukker bank
Endnu engang er en pengeautomat blevet sprængt af ukendte gerningsmænd. Eksplosionen var så voldsom, at banken bag automaten ikke kunne åbne den følgende dag. Det er ikke offentliggjort om gerningsmændene fik et udbytte med sig.
(stiften.dk, 5. august 2016)

Skal Christiania tv-overvåges?
Flere personer kastede sten på politiet under en operation på Christiania i juni. I sidste uge blev billeder af en række af personerne offentliggjort, og det fik debatten til at blusse op igen. Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen foreslår, at man for at forebygge lignende hændelser tv-overvåger Christiania. ”Vi tror, det er den rigtige måde at komme den her form for kriminalitet til livs. Og nemmere at stille folk til ansvar for den kriminalitet, der begås,” siger han. Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, bakker op om idéen.
(tv2.dk, 4. august 2016)

Tyv afsløret af tv-overvågning
En hjemmeplejer i Billund Kommune har fået en dom for at have stjålet 5000 kroner fra et ældre ægtepar. Hun stjal et dankort i parrets hjem og hævede pengene på det, men politiet fandt hende hurtigt – hæveautomater er nemlig udstyret med et overvågningskamera.
(jv.dk, 4. august 2016)

Indbrudsboom
Sjælland har været hårdt ramt af indbrud hen over sommeren. I Københavns Vestegns politikreds er antallet af indbrud i juli 2016 for eksempel mere end dobbelt så højt som antallet i juli 2015. Også i Nordsjællands, Københavns og Midt- og Vestsjællands politikredse er stigningen markant. Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi mener at der er tale om naturlige statistiske udsving. ”2016 har ikke været, som vi har kunne ønske os, men sådan har det været historisk. Det kører lidt op og ned kriminalitetsmæssigt,” forklarer han.
(dr.dk, 3. august 2016)

Godt samarbejde
Tre personer ville i ly af mørket plyndre det tidligere rådhus i Fårup i Nordjylland for dets værdifulde kobberbeklædning. Det satte det lokale vagtselskab Kronjyllands Vagtservice A/S i samarbejde med politiet dog en stopper for. Bygningens ejer spottede tyvene og alarmerede vagtselskabet. De tilkaldte politiet og rykkede ud. Vagterne spærrede tyvenes flugtvej, mens politiet med hjælp fra deres hunde fik styr på tyvene. Vagtselskabet fik også lokaliseret tyvenes bil. Vagtselskabets ejer, Ole Østergaard, glæder sig over forløbet og roser politiet. ”Det var en god og ihærdig indsats, som politiet viste,” siger han.
(amtsavisen.dk, 2. august 2016)

Siden dannet på: 0.02 sekunder
197,085 Unikke besøg